In dit jaaroverzicht ziet u onze belangrijkste resultaten in 2019 en vertellen stakeholders en AFM'ers meer over actuele toezichtthema's. En natuurlijk vindt u hier ook de link naar ons complete jaarverslag.

Deze publicatie verschijnt op het moment dat het coronavirus ons denken en doen beheerst. Centraal staat de gezondheid van mensen. Tegelijkertijd buigen beleidsmakers, de financiële sector en toezichthouders zich over de vraag hoe ze de economische gevolgen kunnen beperken.

Er rust daarbij een zware verantwoordelijkheid op de schouders van financiële instellingen. Met investeringen en soepele terugbetaalregelingen kunnen zij kleine bedrijven, zzp’ers en consumenten overeind houden. Tegelijkertijd staan ze zelf ook in de vuurlinie. Het is goed om te zien dat de werking van kapitaalmarkten weliswaar onder druk staat, maar dat deze vooralsnog robuust blijkt.

Het is belangrijk om de consument nu niet uit het oog te verliezen. Economische achteruitgang kan leiden tot problemen bij het terugbetalen van een hypotheek of aflossen van leningen. Daarom houden we onder meer toezicht op hypothecair en consumptief krediet. Het is en blijft juist een belangrijk onderdeel van onze missie om consumenten in financieel kwetsbare situaties te beschermen.

Deel deze pagina

Jaarverslag 2019